Concertjes via Skype


Waarom zou je als artiest touren als je ook vanuit je woonkamer je fans kan toezingen? De Amerikaanse zanger Denison Witmer probeert het; hij geeft voor 25 dollar privéconcerten weg via de webcam. Liefhebbers van de zanger kunnen via zijn site een optreden boeken, waarna hij ze op de afgesproken tijd via Skype opbelt. Het webcamconcert duurt een of twee nummers en fans krijgen de mogelijkheid achteraf met de artiest te praten. Witmer heeft er al meer dan twintig concerten opzitten, waaronder een paar met Europese bewonderaars en een in Zuid-Korea. Fans moeten wel beschikken over een stabiele internetverbinding, maar mocht het gesprek wegvallen dan probeert de zanger het later gewoon opnieuw.

Lees hier meer.


Tagged: , ,


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!