Franse dokter redt levens in Homs


Op de website van the New York Times vindt u een mooi portret van een  Franse dokter die gewonden hielp in het Syrische Homs. De 71-jarige chirurg Jacques Bérès verliet volgens de krant zijn huis in Parijs en reisde in februari af naar het oorlogsgebied. Hij opende daar een operatiekamer in een klein huisje waar hij met gevaar voor eigen leven 89 mensen opereerde. Op negen na overleefden al zijn patiënten.

Bérès is niet onbekend met oorlogsgebieden want hij is een van de oprichters van Artsen zonder Grenzen. De Franse chirurg verliet Homs voordat het Syrische leger zijn huidige aanval begon. Hij was waarschijnlijk een van de weinige dokteren in de Syrische plaats waar artsen naar verluidt doelwit zijn van aanslagen.

Lees meer


Tagged:


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!