02 End hunger


Deze maand geeft het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Goal 2: End hunger, achieve food security and improved nutrition and promote sustainable agriculture

In 2030 zal er niemand ter wereld meer honger leiden. Dat is het tweede streven dat de Verenigde Naties in haar 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen hebben vastgelegd. Momenteel hebben zo’n 795 miljoen mensen niet genoeg voedsel om een gezond en actief leven te kunnen leiden. Volgens de VN is het noodzakelijk om duurzame maatregelen te nemen en de wijze van voedselproductie aan te passen, om te voorkomen dat dit aantal in 2050 naar 2 miljard mensen doorgroeit.

 

Kijk hier voor een overzicht van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

 

Wil je alle targets van het tweede Ontwikkelingsdoel nalezen? Je vindt ze hier.

 


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!