06 Schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen


In 2030 moeten iedereen toegang hebben tot schoon drinkwater en hygiënische sanitaire voorzieningen. Dat staat in het zesde Duurzame Ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Volgens Geeta Rao Gupta, uitvoerend directeur van UNICEF, is toegang tot schoon water zelfs een fundamentele voorwaarde om de overige duurzame ontwikkelingsdoelen te kunnen behalen. Naast toegang tot schoon water moet er extra aandacht worden besteed aan de behoeften van meisjes en vrouwen in kwetsbare situaties. Deze maand geeft het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Lees hier meer over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Eerder schreven we:
Toegang tot schoon drinkwater moet internationale topprioriteit krijgen

 


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!