Woorden schrijven met oogpupillen


Een nieuwe techniek maakt het mogelijk om woorden te formuleren door de grootte van de oogpupil te meten. Volgens de onderzoekers van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Aix-Marseille zou de techniek kunnen helpen om de communicatie met volledig verlamde mensen te verbeteren. Om een woord te kunnen vormen, vestigen de gebruikers hun aandacht op de gewenste letter, zonder dat hier een oogbeweging voor nodig is. De grote van de pupil past zich aan de achtergrond waartegen de gekozen letter is geplaatst aan. Bij een lichte achtergrond wordt de pupil iets kleiner, bij een donkere achtergrond juist iets groter. Door deze verandering in grootte te meten, kan worden achterhaald aan welke letter de gebruiker denkt.

Lees meer via de Universiteit Utrecht en bekijk hier een video:

 

 

 


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!