Balcony Cultivator laat mensen in droge gebieden zelf groente verbouwen

Biomimicrybalcony
© Biomimicrybalcony

Wetenschappers uit Slowakije hebben een systeem ontwikkeld waarmee mensen in een droge omgeving eenvoudig hun eigen voedsel op hun balkon kunnen verbouwen. De zogeheten Balcony Cultivator is deels geïnspireerd door de wijze waarop hagedissen in Californië met hun huid condens en water kunnen opvangen en bewaren. De balkontuin is zo vormgegeven dat de condens van de compost onderin het systeem kan worden opgevangen en gebruikt om de gewassen van water te voorzien. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in de mogelijkheden van biomimicry. Lees meer over deze door de natuur geïnspireerde wetenschap.

Of lees meer via Challenge Biomimicry


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!