Reflecterende vleugels van vlinders inspiratiebron voor efficiënte zonnecentrale

Biomimicry butterfly
© Biomimicry butterfly

Wetenschappers hebben zeer efficiënte zonnecentrales ontwikkeld, die zijn geïnspireerd door de reflecterende vleugels van vlinders. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse online krant The Daily Maverick. De vleugels van vlinders kunnen door het zonlicht te weerkaatsen, het lichaam van de vlinder snel verwarmen. De wetenschappers hebben de V-vorm van de vleugels met spiegels gekopieerd. Zonlicht dat op de spiegels valt, wordt direct naar een centraal zonnepaneel weerkaatst, waar het in energie kan worden omgezet. Door gebruik te maken van de spiegels kan er fors op dure zonnepanelen worden bespaard. Deze maand biedt het Nieuws van Vooruitgang meer inzicht in Biomimicry. Lees meer over de door natuur geïnspireerde wetenschap.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!