Zuiveringssysteem kan vervuiling in Missisippi en Golf van Mexico voorkomen

Biomimicryfiltration
© Biomimicryfiltration

Een filtersysteem, dat deels is geïnspireerd op de spijsvertering van wormen, kan helpen om water te zuiveren. Door het intensieve mestgebruik bij de productie van mais, is het water in de Mississippi en de Golf van Mexico ernstig vervuild geraakt. Het zogeheten Living Filtration System, gebruikt micro-organismen om de meststoffen in de grond te houden, waar ze door de planten kunnen worden opgenomen. Op deze manier komen de stoffen niet in het water terecht. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in biomimicry. Lees meer over deze door de natuur geïnspireerde wetenschap via onze website.

The Living Filtration System from Casey Howard on Vimeo.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!