Innovatieve techniek biedt handbalstadion na Spelen tweede leven als schoolgebouw

Handbalarena by AndArchitects
© Handbalarena by AndArchitects

Het stadion waar tijdens de Olympische en Paralympische Spelen de handbalwedstrijden zullen worden gespeeld, kan na de sportevenementen tot vier schoolgebouwen worden omgebouwd. Dat meldt De Architect. De Braziliaanse en Britse architecten hebben bij het ontwerp van het stadion gebruik gemaakt van een innovatieve techniek, nomadische architectuur genaamd. Doordat het stadion en de scholen zijn tegelijkertijd ontworpen en voor een belangrijk deel uit modulaire panelen bestaan, blijft ombouwen van het stadion vrijwel geen restmateriaal over. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Road to Rio.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!