Bedrijven kunnen door te leren van topsporters ziekteverzuim terugdringen

Running by David Marcu
© Running by David Marcu

Bedrijven die ziekteverzuim onder hun personeel willen verlagen, kunnen veel leren van topsporters in de aanloop naar een wedstrijd. Dat stelt voormalig volleybalinternational en oud-bondscoach Edwin Benne in een interview met DuurzaamBedrijfsleven. In de opbouw naar een wedstrijd lassen topsporters tussen intensieve trainingsuren ook veel rustmomenten in. Volgens Benne zouden werknemers deze strategie kunnen vertalen naar hun werkomgeving, door tussen belangrijke afspraken en deadlines ook regelmatig rust te nemen. Bijvoorbeeld door na een zware vergadering een wandeling te gaan maken. Werkgevers zouden hun personeel hierbij moeten ondersteunen. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van Persoonlijke Groei.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!