Europese alliantie wil connected cars en autonoom rijden stimuleren

Autonoom Rijden
© Autonoom Rijden

De Europese auto- en telecomindustrie slaan de handen ineen om autonoom rijden te stimuleren. Daarnaast zal de alliantie werken aan de ontwikkeling van de zogeheten connected cars die via internet met andere voertuigen en hun omgeving in contact staan. Dat meldt Automotive Management. Brancheverenigingen en bedrijven, waaronder DAF en KPN, gaan samen technologische knelpunten aanpakken. In overleg met de autoriteiten wil de alliantie ook aan aangepaste wetgeving werken. In eerste instantie richten de projecten zich op veiligheid, verkeersdoorstroming, en automatisch konvooi rijden voor vrachtwagens. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van Autonoom Rijden.

Lees meer via Automotive Management.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!