Vloggers leiden jongeren rond in Rijksmuseum


 

In het Amsterdamse Rijksmuseum worden jongeren virtueel rondgeleid door vloggers. Dat meldt Het Parool. Het gaat om een lesmethode waarbij Youtube-video’s worden ingezet.Het museum heeft gekozen voor deze methode omdat ze vinden dat mobiele telefoons onderdeel zijn van het leven en het leerproces van jongeren. De leerlingen die naar het museum komen, vinden de schriftelijke opdrachten die ze moeten maken vaak saai. Door vloggers in te zetten hoopt het museum de jongeren meer te kunnen boeien. Via een app kiezen de leerlingen welke gids hen het meest aanspreekt. Vervolgens moeten ze vragen van de gidsen beantwoorden in de vlogs die ze zelf maken. Na afloop bespreken de leerlingen hun producties in de lessen van de vakken kunst, geschiedenis of maatschappijleer. 

 


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!