Slim oversteeksysteem moet aantal ongelukken terugdringen


Een slim zebrapad moet het aantal ongelukken bij het oversteken terugdringen. Dagelijks vinden er in het Verenigd Koninkrijk zo’n 20 ongelukken plaats op en rond oversteekplaatsen. Verzekeringsmaatschappij Direct Line heeft een systeem onthuld dat gebruik maakt van ledpatronen om oversteken minder risicovol te maken. Zodra het veilig is, vormen de patronen een zebrapad. Ook geven ledlampen aan waar auto’s en fietsers moeten stoppen. Bij onverwachte situaties grijpt het systeem direct in. Zo krijgen weggebruikers waarschuwingssignalen te zien wanneer een kind plotseling achter een bal de straat op rent. Deskundigen bekijken of het systeem daadwerkelijk kan worden ingezet.

Lees meer via The Telegraph.

 


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime FM!