Gnocchi achter de tralies voorkomt recidive


Gnocchi eten achter de tralies – dat kan in restaurant In Galera. Het restaurant is namelijk gevestigd in de gevangenis in het Italiaanse Bollate. De meeste koks en obers zijn gedetineerden. Zij hebben veel vrijheden en kunnen zich zo voorbereiden op het leven na hun vrijlating. Het hebben van een doel en geld kunnen verdienen voor hun familie geeft ook hun leven in de gevangenis betekenis. Gedetineerden de mogelijkheid bieden om een bijdrage te leveren aan de maatschappij lijkt een goede strategie. Na terugkeer in de maatschappij valt slechts 20 procent terug in crimineel gedrag. Flink lager dan het landelijk gemiddelde, dat in Italië tegen de 70 procent ligt.

Bekijk een video via Deutsche Welle.

 

 


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!