Solliciteren via de webcam


Iedereen een eerlijke kans op een baan. Dat zou mogelijk worden met de videosollicitatiedienst van het Amerikaanse Hirevue. Sollicitanten wordt gevraagd om voor de webcam een monoloog te houden, waarin zij vragen beantwoorden die op het scherm verschijnen. Vervolgens analyseert de software van Hirevue de stemklank, woordkeus en gezichtsuitdrukkingen, om zo de beste kandidaten te selecteren. Klinkt misschien eng, maar volgens experts is het een veel eerlijkere manier om een sollicitatiegesprek te organiseren. Managers zouden namelijk vaak kiezen voor een kandidaat die zoveel mogelijk op hen lijkt. Inmiddels heeft Hirevue veel internationals als klanten, waaronder Nike en Unilever.

Lees meer via de Volkskrant.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!