Dolfijnen ‘groeten’ elkaar


Het was lang was onbekend waarom dolfijnen naar elkaar fluiten. Maar Schotse wetenschappers zijn er achter wat het nut is. Volgens de  onderzoekers fluiten dolfijnen om elkaar te begroeten. Men ontdekte dat groepen dolfijnen die elkaar tegenkomen elkaars geluiden niet nabootsen, zoals verwacht werd. In plaats daarvan fluiten ze ieder hun eigen, unieke geluid. De conclusie is dat ze dit doen om zich bekend te maken aan andere dolfijnen. De functie daarvan is dan ook puur sociaal, en heeft dezelfde functie als een groet in de mensenwereld.

Lees meerCookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).