Pakistan gaat polio bestrijden


Het succes van poliobestrijding in India heeft politici in buurland Pakistan tot actie aangezet. Dat meldt Voice of America. Het tegengaan van polio is in het land nu een prioriteit geworden en daardoor komen politici van meerdere partijen samen tot concrete plannen. In buurland en rivaal India is polio door een enorme inentingscampagne bijna volledig verdwenen. In Pakistan gaat nu ook een speciaal team de armste gezinnen langs om hen in te enten tegen de ziekte.

Pakistan is een van de laatste landen waar polio nog op grote schaal voorkomt. Afgelopen jaar kwamen er 180 gevallen van de ziekte bij in het land, dat is het meeste ter wereld.

Lees meerCookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).