Klein museum groot op Facebook


Een klein Nederlands museum is op Facebook populairder dan het Louvre in Parijs. Trouw schrijft over het Greenbox Museum, dat slechts 12 bij 5 meter groot is, en toch op Facebook al meer dan 700.000 likes  verzamelde. Online wint het kleine museum het daardoor van het Louvre en het Metropolitan in New York. De eigenaar van het Greenbox Museum exposeert met name kunst uit Saoedi-Arabië. Hij richtte zich daarom in zijn advertentiecampagne speciaal op de Arabische Facebook-gemeenschap. Dat sloeg aan, inmiddels krijgt de pagina van het museum er gemiddeld 7000 fans per dag bij. In de echte wereld is het museum aan de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam beperkt open en trekt het hooguit enkele teintallen bezoeker per week.

Bekijk hier de Facebookpagina van het Greenbox Museum.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).