Linkerhelft gezicht knapper


Als u mooi op de foto wilt, kunt u het beste met uw linkerkant richting de lens gaan staan. Althans, dat schrijft The Huffington Post. Uit onderzoek van de Amerikaanse Wake Forest Universiteit blijkt dat de linkerkant van het menselijk gezicht over het algemeen knapper wordt gevonden dan de rechterkant. Volgens de wetenschappers hadden de mensen die onderzocht werden meer emotie in de linkerwang en dat vindt men fijner om naar te kijken. De ontdekking zou onder meer kunnen verklaren waarom een grote meerderheid van portretschilders meestal de linkerkant van het gezicht afbeeldt.

Lees verder.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).