Vijfjarige schilder in India


Hij is slechts vijf jaar oud, maar dat weerhoudt de Indiase Shorya Mahanot er niet van zijn naam nu al te vestigen als veelbelovend kunstenaar. De jongen werd vorige maand landelijk bekend toen een beroemde Indiase cartoonist hem onder zijn vleugels nam. Hij was zo onder de indruk dat de eerste expositie in Mumbai al staat gepland. Overigens werkt Shorya niet alleen: zijn oudere zussen openen de verfpotten, want zijn eigen vingers zijn daarvoor te klein. En ook op de steun van zijn vader kan hij rekenen. Dat is niet vanzelfsprekend in India, waar ouders hun kroost het liefst zien als dokter of ingenieur. Zo lang Shorya er maar plezier in heeft, aldus zijn vader.

Lees meer.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).