Pen helpt bij Parkinson


PenEen speciale pen gaat helpen bij het vaststellen van de ziekte van Parkinson. Dat meldt het Technisch Weekblad. Het Universitair Medisch Centrum Groningen test de pen, die in een heel vroeg stadium de hersenaandoening kan vaststellen. Eén van de eerste symptomen bij Parkinson is het verslechteren van de fijne motoriek. De nieuwe pen bevat sensoren die meten hoe iemand schrijft of tekent. Een analyse van de samenwerking tussen het zenuwstelsel en de spieren maakt dat de pen een diagnose kan stellen. De methode is ontwikkeld binnen een Europees onderzoeksproject, waarbij naast het UMCG nog drie onderzoeksinstellingen en vier Europese bedrijven betrokken zijn.

Lees hier meer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).