Biologisch beton bedekt met mos


MosTerwijl wij mos van onze gebouwen weren, moedigen ze het in Barcelona juist aan. Het nieuwe pand van de technische universiteit in de stad is volledig bedekt met groen. Het gaat om een revolutionair type biologisch beton. Dankzij onder andere een poreuze structuur ondersteunt deze de groei van mossen en algen. Betonnen muren bedekt met mos hebben veel voordelen, aldus de bedenkers. Zo verlaagt het de CO2-opbouw en absorbeert het warmte van de zon. Daarnaast dienen de lagen mos als extra isolatie. Bovendien zien kale betonnen muren er volgens de universiteit een stuk mooier uit met al die verschillende kleuren groen.

Lees hier meer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).