Succes met chips en wodka


ChipsZuid-Hollandse aardappelboeren hebben onverwacht succes met hun chips en wodka. De Volkskrant schrijft hoe drie boeren in de Hoeksche Waard bij toeval ontdekten hoe smakelijk chips van hun eigen aardappelen waren. In een schuur hebben ze nu een bescheiden chipsfabriekje met 10 werknemers. De chips zijn tweemaal zo duur als gewone chips maar vinden gretig aftrek in delicatessenzaken en bij groenteboeren. De boeren produceren nu ook een aardappelwodka die goed verkocht wordt. De chips en wodkafabriek levert veel meer op dan de losse aardappeloogst. De fabriek haalt jaarlijks een omzet van ruim 1 miljoen euro.

Lees meer in de Volkskrant.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).