Koriander als goedkope waterzuivering


Koriander is méér dan alleen een welkom ingrediënt voor exotische gerechten. Je blijkt er ook water mee te kunnen zuiveren, zo claimde een Amerikaanse scheikundige op een bijeenkomst voor vakgenoten. Het kruidige plantje zou lood en andere zware metalen uit water verwijderen,  volgens de site Phys. Dit is mogelijk dankzij de microscopische structuur die bepaalde stoffen absorbeert. Dit biedt perspectief voor ontwikkelingslanden die kampen met vervuild water. Geavanceerde waterzuiveringstechnologieën zijn daar vaak te duur, zeker in afgelegen gebieden. En laat daar nu juist koriander goed gedijen. Overigens is het goed mogelijk dat peterselie net zo water-zuiverend is.

Lees hier meer


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).