Tuberculose aangepakt


Met een aantal nieuwe maatregelen kan elk jaar de dood van 74.000 jonge tuberculosepatiënten worden voorkomen. Dat staat in een actieplan van de Wereldgezondheidsorganisatie dat deze week is gepresenteerd. Elke dag sterven wereldwijd tweehonderd kinderen onder de vijftien jaar aan tuberculose. De ziekte is te voorkomen en goed te behandelen; daarom heeft de gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties het actieplan opgesteld. Daarin staan voorstellen voor de aanpak van betere voorlichting, snellere diagnoses en de ontwikkeling van een speciaal medicijn voor kinderen. Per jaar is voor de maatregelen zo’n 120 miljoen dollar beschikbaar.

lees hier meer


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).