Chinese duurzame superstad moet massale volksverhuizing structureren


De Chinese president Xi Jinping wil een superstad bouwen om de enorme urbanisatie op te kunnen vangen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De stad moet bijna vijf keer zo groot worden als Nederland en woonruimte aan 130 miljoen mensen gaan bieden. Door de massale volksverhuizing naar de Chinese kuststrook zijn er momenteel nauwelijks voldoende goede ziekenhuizen, scholen of bedrijven met arbeidsplaatsen. Door de aanleg van de superstad hoopt president Xi Jinping de groei te structureren en de huidige problemen als milieuvervuiling, watertekorten en gebrekkige voorzieningen effectief aan te kunnen pakken. De bouw van de duurzame superstad zal zo’n 860 miljard euro kosten en moet binnen vijf jaar zijn voltooid.

Lees meer via het Algemeen Dagblad


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).