Leer jonge criminelen hun emoties te begrijpen en ze worden minder crimineel


De kans op toekomstige misdrijven bij jonge criminelen kan door het volgen van een empathiecursus eenvoudig worden verkleind. Volgens psychologen uit Wales hebben deze jongeren vaak moeite te beseffen dat hun emoties uit antisociaal gedrag voortkomen. Een cursus van twee uur zou de jongeren al kunnen helpen om meer empathie en minder agressie te voelen. Zes maanden na voltooiing van het programma noteerden de onderzoekers een daling van 44 procent van ernstige strafbare feiten.

Lees meer via Big Think


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).