Polio bijna wereldwijd uitgeroeid


Polio is wereldwijd vrijwel uitgeroeid. Dat meldt de NOS. De ziekte, waaraan tot in de vorige eeuw duizenden mensen overleden, kost sinds de ontwikkeling van een vaccin in 1988 steeds minder mensen het leven. Door slechte sanitaire voorzieningen in conflictgebieden bleef polio, in onder meer Nigeria, echter een belangrijke doodsoorzaak. Inmiddels is er in het Afrikaanse land al een jaar geen nieuw geval van kinderverlamming gemeld. Deze ontwikkeling is mede het gevolg van een vaccinatie- en voorlichtingscampagne van de Nigeriaanse overheid. Als uit een steekproef van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat de ziekte echt verdwenen is in het land, zal Nigeria over enkele weken officieel polio-vrij worden verklaard.

Lees meer via de NOS


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).