Braziliaans Hof verbiedt donaties bedrijfsleven aan verkiezingscampagnes


Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat bedrijven niet langer verkiezingscampagnes financieel mogen ondersteunen. Dat meldt The Guardian. Vorig jaar werd er voor ruim 200 miljoen dollar door bedrijven aan verkiezingscampagnes gedoneerd, maar volgens het Hooggerechtshof zijn deze schenkingen onwettig. De uitspraak volgt op een grootschalig corruptieschandaal waarbij ook de regeringspartij van president Dilma Rousseff betrokken zou zijn. Zo zou een grote oliemaatschappij voor haar donatie met overheidscontracten zijn beloond. Het verbod op donaties moet ervoor zorgen dat het vertrouwen van de burgers in de politiek wordt hersteld.

Lees verder via The Guardian.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).