Malaria eist steeds minder levens


Malaria eist wereldwijd steeds minder levens. Dat schrijven diverse media. Volgens berekeningen van de Wereldgezondheidsorganisatie zou het sterftecijfer door malaria sinds 2000 bijna zijn gehalveerd. Vijftien jaar geleden stierven er nog 839 duizend mensen aan de ziekte die door muggen wordt veroorzaakt; dit jaar zal dat aantal op 438 duizend sterfgevallen uitkomen. De daling zou voor een belangrijk deel te verklaren zijn door de verspreiding van muskietennetten die met insecticide zijn geïmpregneerd.

Lees verder via de BBC en The Guardian.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).