Ralien Bekkers

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Ralien Bekkers. De afgelopen maanden werkte ze bij de Verengde Naties aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030. Momenteel bereidt ze zich voor op de cruciale VN-klimaatconferentie in Parijs. Meer over Ralien en haar werk lees je hier.

Column Ralien Dekkers – 18 november 2015 by Sublime Fm on Mixcloud

“Met in het achterhoofd de tragische gebeurtenissen van afgelopen week in Parijs en Beirut, en op hetzelfde moment ook op vele andere plekken in de wereld, wil ik het graag hebben over het belang van verbinden.

Mensen vergeten wel eens dat de “VN” niet een ding op zich is, maar dat de “Verenigde Naties” alle lidstaten samen zijn, die ook jou vertegenwoordigen, en met elkaar voor de internationale afspraken en wereld-verbeterende verdragen moeten zorgen. Het is essentieel dat de landen ook écht samenwerken, in plaats van vingers naar elkaar wijzen en vervolgens niks doen. Wij moeten van onze politieke leiders eisen dat ze het gemeenschappelijk belang boven hun eigenbelang zetten.

Het klimaatprobleem is een ongelofelijk complex vraagstuk. Vooral omdat het met zoveel verbonden is – zo zitten fossiele brandstoffen, een grote oorzaak van klimaatverandering, ongelofelijk diep in ons economisch system geworteld. Iedereen zal op een bepaalde manier met de gevolgen te maken krijgen – als we onvoldoende actie ondernemen. Het zal alleen lukken om die duurzame en veilige wereld te creëren als we echt verbinden tussen mensen, verbinden tussen landen, en de verbinding leggen van VN naar de lokale context.

We hebben iedereen nodig om een steentje aan dit VN-proces bij te dragen – wat ga jij doen?

Je kunt bijvoorbeeld…

  • Op 29 november, de dag voor de klimaattop, met duizenden anderen meedoen aan de Klimaatparade in Amsterdam
  • Een stukje meelopen met de Climate Miles van Urgenda
  • Onderhandelaars en politieke leiders aanmoedigen, bijvoorbeeld via sociale media
  • Praten over het belang van de conferentie en dit vraagstuk met je vrienden, familie en collega’s
  • Kijken wat jij zelf kan doen – ook na Parijs – in of met je organisatie/bedrijf/school/gemeenschap, op welke manier jullie kunnen bijdragen aan het daadwerkelijk uitvoeren van klimaatoplossingen.”

Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).