Grootste economieën verdubbelen komende 15 jaar duurzame energie


De komende 15 jaar zal de duurzame energievoorziening in de 8 grootste economieën ter wereld meer dan verdubbelen. Dat blijkt uit een onderzoek van het World Resources Institute. Uit de nationale klimaatplannen blijkt dat miljoenen mensen de komende jaren toegang zullen krijgen tot duurzame en betaalbare energie. De 8 grootste economieën, waaronder Brazilië, China en Amerika, zijn van plan de beschikbaarheid van groene energie van 9 duizend terawatt in 2009 naar zeker 20 duizend terawatt in 2030 te vergroten. Hierdoor zal de CO2-uitstoot flink kunnen afnemen. Bovendien leveren de investeringen in duurzame energie forse besparingen op in onder meer de gezondheidskosten.

Lees meer via Reuters.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).