Ralien Bekkers

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Ralien Bekkers. De afgelopen maanden werkte ze bij de Verengde Naties aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030. Momenteel bereidt ze zich voor op de cruciale VN-klimaatconferentie in Parijs. Meer over Ralien en haar werk lees je hier.

Column Ralien Bekkers (Klimaattop Parijs) – 25 november 2015 by Sublime Fm on Mixcloud

“Het is letterlijk nu of nooit  voor het klimaat. Een goede deal die temperatuurstijging en andere zorgwekkende gevolgen in de perken houdt is belangrijker en urgenter dan ooit. Geen pleisters plakken, maar daadwerkelijke transformatie is nodig.

Het is tijd om een nieuwe economie te bouwen. Verergerde klimaatverandering zal huidige economische groei enorm belemmeren, dus zelfs en juist voor een succesvolle economie is het van belang dat we naar duurzame economische modellen gaan, met weinig vervuiling en belasting van klimaat en milieu. Anders zal mijn generatie daar minstens driedubbel voor moeten gaan betalen, wanneer we straks met extreme gevolgen moeten dealen.

Het klimaat is niet iets om grappen over te maken, of weg te wuiven naar iemands anders verantwoordelijkheid. Het is aan ons om dit heel serieus te nemen. Uiteindelijk hangt het af  van de mensen die vandaag leven, en de verantwoordelijke beslissingen die wij nemen, in het dagelijks leven, en volgende week aan de onderhandelingstafel. En het is maar een kleine moeite om komende zondag hierover jouw stem te laten horen tijdens de Klimaatparade op het Museumplein in Amsterdam, en wereldleiders te laten zien dat we actie en daadkracht eisen.

Wij zijn de eerste generatie die de impact van klimaatverandering zal voelen, en tevens de laatste generatie die hier nog wat aan kan doen.”


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).