Ralien Bekkers

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Ralien Bekkers. De afgelopen maanden werkte ze bij de Verengde Naties aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030. Momenteel bereidt ze zich voor op de cruciale VN-klimaatconferentie in Parijs. Meer over Ralien en haar werk lees je hier.

Column Ralien Dekkers – 11 november 2015 by Sublime Fm on Mixcloud

 

“2015. Een cruciaal jaar voor de Verenigde Naties, en voor ons allemaal.

Als voormalig VN jongerenvertegenwoordiger, en in de afgelopen maanden in het kantoor van de Secretaris-Generaal van de VN, heb ik van heel dichtbij aan een fascinerend proces met een veelbelovende uitkomst mogen bijdragen.

In september zijn in New York 17 nieuwe ontwikkelingsdoelen aangenomen voor en door alle landen, voor de komende 15 jaar. 17 lijkt wellicht een beetje veel, maar de doelen zijn onderling allemaal met elkaar verbonden. We kunnen geen successen behalen door naar een issue te kijken en de rest te negeren. Zo is het onmogelijk om armoede en honger uit te roeien maar klimaatverandering te negeren – de gevolgen van een warmer en onrustiger klimaat veroorzaken namelijk honger en armoede.

Klimaatverandering. Ondertussen door vele hoge piefen de grootste uitdaging – maar ook kans – van onze tijd genoemd.

In december komt de hele wereld opnieuw samen, in Parijs. Daar moet een nieuw verdrag worden gesloten om klimaatverandering aan te pakken. Het is nu of nooit, want de tijd tikt door en de thermometer blijft stijgen. En we hebben absoluut een akkoord nodig waar alle landen zich committeren aan serieuze actie tegen klimaatverandering.

De hoop voor een uitkomst is er zeker, maar er is nog heel veel werk te doen. Ik ben erbij in Parijs om daar zo veel mogelijk aan bij te dragen.

Volgende week zal ik het hebben over wat jij kunt doen – zowel in Nederland als in Parijs. “


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).