Oktober – Extreme armoede voor het eerst gedaald


Voor het eerst verkeert minder dan 10 procent van de wereldbevolking in extreme armoede. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldbank. In 2008 bepaalde de Wereldbank dat iemand in extreme armoede leeft, wanneer hij minder dan 1,25 dollar per dag te besteden heeft. Onlangs verhoogde de Wereldbank dat bedrag al naar 1,90 dollar. Volgens het Algemeen Dagblad is de daling met name te danken aan stijgende welvaart in Aziatische landen als India en in Latijns-Amerika. Deze landen hebben bovendien veel in onderwijs, gezondheidszorg en sociale voorzieningen geïnvesteerd.

Lees mee via het Algemeen Dagblad.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).