Oktober – Varkensorganen als donor voor mensen


Varkensorganen zijn mogelijk toch geschikt voor transplantatie bij mensen. Dat schrijft NRC Next. In het DNA van alle zoogdieren zitten talloze virussen, die de bron kunnen zijn voor nieuwe infectieziekten of de groei van tumoren. Het is genetici afgelopen oktober gelukt om al het virus-DNA uit het genoom van een varken te knippen. Met het uitschakelen van alle virussen in het DNA behoort xenotransplantatie, het gebruik van dierlijke organen voor de mens, weer tot een van de mogelijkheden voor het oplossen van het tekort aan donororganen. Wel moeten er eerst nog veel afstotingsproblemen worden opgelost, voordat de eerste mensen met een varkensorgaan kunnen worden geholpen.

Lees meer via NRC Next.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).