Ralien Bekkers

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Ralien Bekkers. De afgelopen maanden werkte ze bij de Verengde Naties aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030. Momenteel bereidt ze zich voor op de cruciale VN-klimaatconferentie in Parijs. Meer over Ralien en haar werk lees je hier.

Column Ralien Bekkers (Klimaattop Parijs) – 2 december 2015 by Sublime Fm on Mixcloud

“Goedemorgen, mijn naam is Ralien Bekkers en ik ben in Parijs voor de VN-klimaattop.

Maandag ging het officiële VN-circus van start. Het mag wel gezegd worden dat dit nog nooit eerder zo groots voor klimaat is gebeurd. In voorgaande jaren moesten jongeren nog campagne voeren om de premier zich met het klimaat bezig te laten houden, zoals met “Rutte naar Rio” of “Mark naar Manhattan”, maar deze keer ging de premier uit zichzelf naar Parijs.

Ook zijn er honderdduizenden in Parijs om druk op de wereldleiders en onderhandelaars uit te oefenen, zodat een sterke deal klimaatverandering zoveel en snel mogelijk kan beperken. Hoewel demonstraties niet zijn toegestaan, wordt er op creatieve manieren toch laten zien dat de wereld meekijkt, bijvoorbeeld door de duizenden lege schoenen met berichten erin op het Place de la Republique.

Het momentum is ongekend. Daarom heb ik de beste hoop dat we over anderhalve week met een deal naar huis gaan. Maar er kan nog van alles gebeuren, en het is vooral belangrijk dat die deal niet al te erg afgezwakt wordt, maar sterk genoeg wordt om ons naar een duurzame toekomst en het einde van het fossiele tijdperk te leiden. En dat is zeker nog een uitdaging waar we hier heel hard voor moeten vechten!”


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).