Ralien Bekkers

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Ralien Bekkers. De afgelopen maanden werkte ze bij de Verengde Naties aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030. Momenteel bereidt ze zich voor op de cruciale VN-klimaatconferentie in Parijs. Meer over Ralien en haar werk lees je hier.

Column Ralien Bekkers (Klimaattop Parijs) – 23 december 2015 by Sublime Fm on Mixcloud

“De klimaattop in Parijs ligt achter ons. Maar de uitvoering moet nog komen. Wat nu?

Vooral keihard aan de slag. Landen gaan vanaf nu elke paar jaar de klimaatambities omhoog schroeven, en natuurlijk beloftes nakomen. We gaan naar 100% duurzaam halverwege deze eeuw, en er is geen weg terug. Maar we hebben iedereen nodig om die uitdaging serieus te nemen en samen te werken.

Ik doe hierbij een oproep aan iedereen, om mee te doen, met name aan mijn eigen generatie. Geheel nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkelen die goed zijn voor mens en milieu, en anders consumeren en produceren.

Startups en sociale ondernemingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Jonge mensen ontwikkelen succesvolle innovaties die de wereld daadwerkelijk verbeteren. Zoals de 20-jarige Boyan die met zijn hightech installatie de plastic soep uit de oceaan gaat opruimen, en de 30-jarige Jill die met haar draagbare lampjes op zonne-energie vrouwen door heel Afrika ondersteunt.

Een volledig duurzame samenleving kan, als je het echt wilt. De grote uitdaging is nu om van het momentum in Parijs, naar mainstream te gaan. Dat kan lukken als iedereen een stukje verantwoordelijkheid neemt, en bijdraagt aan de oplossingen. Wat ga jij doen?”


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).