01 End poverty


Het Nieuws van de Vooruitgang gaat deze maand dieper in op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Vandaag de eerste:

Goal 1: End poverty in all its forms everywhere

In 2030 zal er niemand ter wereld meer in extreme armoede hoeven leven. Dat is het eerste en belangrijkste streven dat de Verenigde Naties in haar 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen hebben vastgelegd. Momenteel leven er 836 miljoen mensen in extreme armoede. Het overgrote deel van deze mensen woont in Zuid-Azië of Sub-Sahara Afrika en moet rondkomen van minder dan 1,25 dollar per dag. De VN wil onder meer dat landen betere systemen op het gebied van sociale zekerheid ontwikkelen. Daarnaast heeft de organisatie het indicatiebedrag voor extreme armoede verhoogd naar 1,90 dollar, zodat nu meer mensen uit de armoede moeten worden getild.

 

Kijk hier voor een overzicht van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

 

Wil je alle targets van het eerste Ontwikkelingsdoel nalezen? Je vindt ze hier.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).