03 Ensure healthy lives


Goal 3: Ensure healthy lives and promote well-being for all at all ages

In 2030 moet iedere wereldburger een gezond leven kunnen leiden. In het derde Duurzame Ontwikkelingsdoel is opgenomen dat epidemieën tegen 2030 moeten zijn beëindigd. Hoewel er de afgelopen jaren veel vooruitgang is geboekt in onder meer het terugdringen van malaria, polio en tuberculose, zijn er volgens de VN meer inspanningen nodig om een breed scala aan ziekten volledig te kunnen uitroeien en gezondheidsproblemen goed te kunnen aanpakken. Daarnaast moet onder meer moedersterfte verder worden teruggedrongen.

Kijk hier voor een overzicht van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).