05 Gendergelijkheid


De vijfde doelstelling van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen richt zich op het bereiken van gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Mede dankzij de Millenniumdoelen is er op het gebied van gendergelijkheid in de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt. Toch worden vrouwen nog vaak achtergesteld ten opzichte van mannen. De VN wil ervoor zorgen dat in 2030 alle vrouwen en mannen gelijke rechten op faciliteiten als onderwijs, gezondheidszorg en werk hebben. Daarnaast moeten landen specifieke wetten en beleid ontwikkelen die erop gericht zijn om een gelijke genderverdeling in de politieke en economische besluitvorming te creëren. Deze maand geeft het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).