15: Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit


Het vijftiende doel van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen richt zich op het herstel van ecosystemen en het behoud van de biodiversiteit. Bossen bedekken nog steeds zo’n 30 procent van het aardoppervlak en zijn onder meer essentieel voor de voedselzekerheid, biodiversiteit en het tegengaan van klimaatverandering. Jaarlijks gaat er echter zo’n dertien miljoen hectare aan bos verloren. De Verenigde Naties willen daarom duurzame maatregelen zodat ontbossing in 2020 moet zijn gestopt. Daarnaast zullen er maatregelen worden genomen om bossen, moerassen, berggebieden en steppen beter te beschermen, waardoor de bebossing wereldwijd moet toenemen.

Lees meer via de VN en OneWorld


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).