08 Werkgelegenheid en economische groei


De achtste doelstelling van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen richt zich op het verwezenlijken van economische groei en fatsoenlijk werk voor iedereen. De Verenigde Naties willen dat iedereen die kan werken, de mogelijkheid moet hebben om dit onder goede arbeidsomstandigheden te doen. Er zullen daarom tussen 2016 en 2030 wereldwijd naar verwachting zo’n 470 miljoen nieuwe banen moeten worden gecreëerd. Deze banen moeten bovendien voor economische ontwikkeling zorgen zonder dat dit ten kosten gaat van het milieu. Daarnaast moet er in 2025 definitief een einde komen aan alle vormen van kinderarbeid.

Lees hier meer over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).