Amsterdam gaat 4000 laadpalen voor elektrisch rijden installeren


Amsterdam wil binnen twee jaar zo’n 4000 laadpunten voor elektrisch rijden in de stad installeren. Dat meldt Het Parool. In de afgelopen vijf jaar zijn er al zo’n 1500 openbare oplaadpunten geplaatst. Volgens wethouder Abdeluheb Choho moet de installatie van de nieuwe laadpalen het elektrisch vervoer in de stad stimuleren en moet iedereen in 2025 de mogelijkheid hebben om uitstootvrij te kunnen rijden. De laadpalen zullen door de samenwerkende bedrijven Nuon en Heijmans worden geplaatst.

Lees meer via Het Parool.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).