Architectenbureau ontwerpt nieuwe Kolossus van Rhodos


Een architectenbureau wil een nieuwe Kolossus van Rhodos maken in een poging om het toerisme op het Griekse eiland te stimuleren. Dat meldt HP De Tijd. Het bronzen beeld van de zonnegod Helios was een van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid. Het nieuwe beeld moet vijf keer groter worden dan het origineel en onder meer plek bieden voor een cultureel centrum, bibliotheek, kunstgalerij en een vuurtoren komen. De initiatiefnemers hopen het geld voor de bouw van de kolos met Griekse en buitenlandse sponsoren en internationale crowdfunding te kunnen financieren. De bouw zou zo’n 3 tot 4 jaar duren.

Lees meer via HP De Tijd en de website van het project.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).