Augustus – Eritrea ontwikkelt plannen voor nieuwe wielersuccessen


Eritrea ontwikkelt plannen voor een nieuwe Afrikaanse wielerploeg en de bouw van een hoogwaardig trainingscentrum. Dat meldt The Guardian. De plannen zijn in een stroomversnelling geraakt na het succes van de Afrikaanse renners van de MTN-Qhubekaploeg  tijdens de Tour de France. De Eritrese wielrenners Daniel Teklehaimanot en Merhawi Kudus waren de eerste zwarte Afrikaanse renners die de Tour de France volledig uitreden. Met steun van de regering is nu een wielerploeg opgericht, die nieuwe successen wil behalen met Afrikaanse renners. De ploeg zal zich ook op de ontwikkeling van talentvolle vrouwelijke Afrikaanse wielrenners gaan richten.

Lees meer via The Guardian.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).