Augustus – India experimenteert met toelage voor armen


India heeft een proef uitgevoerd waarbij armen maandelijks een toelage van 7 tot 10 euro kregen uitgekeerd. De regering hoopt uiteindelijk het hele sociale stelsel, een corruptiegevoelig systeem met subsidies op voedsel en brandstof, door directe betalingen te kunnen vervangen. Tegenstanders vrezen dat de maatregel niet zal werken wanneer programma’s voor gezondheidszorg of onderwijs verdwijnen. Volgens de Volkskrant zouden de subsidies net genoeg kunnen zijn om mensen in staat te stellen zich uit de armoede op te werken.

Lees meer via de Volkskrant.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).