Behandeling met elektrische schokjes kan mogelijk taalvermogen terugbrengen


Een methode waarbij de hersenen met elektrische schokjes worden gestimuleerd, kan mogelijk helpen om mensen met hersenletsel weer beter te laten spreken. Dat meldt Trouw. Door het brein met elektrische stroom te stimuleren, kunnen hersencellen sneller op prikkels reageren. De elektrische schokjes worden onder meer gebruikt in de behandeling van mensen met een depressie. Wetenschappers onderzoeken nu of de methode mensen, die na een beroerte hun taalvermogen deels verloren zijn, ook kan helpen om sneller de juiste woorden te vinden.

Lees meer via Trouw.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).