Beroemd Parijs kanaal wordt grondig gereinigd


In Parijs is een grote operatie van start gegaan om het St-Martin kanaal op te ruimen. Dat schrijft The Guardian. Het St. Martin kanaal trekt veel fans van de bekende Franse film Amélie en in de omgeving van het kanaal zijn inmiddels diverse restaurants en hippe winkels geopend. Doordat passanten regelmatig hun afval in het water gooien, is het kanaal sterk vervuild geraakt. De komende maanden zullen de vissen uit het water worden gehaald, waarna het water in het kanaal kan worden gefilterd. De schoonmaakoperatie zal vier maanden in beslag nemen en kost zo’n 9,5 miljoen euro.

Lees meer via The Guardian.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).