November – Britten sluiten vervuilde kolencentrales


Groot-Brittannië zal haar meest vervuilende kolencentrales binnen tien jaar gaan sluiten. Dat melden diverse media. Volgens staatssecretaris Amber Rudd van Energie en Klimaatverandering zullen de kolencentrales vanaf 2023 minder intensief gaan draaien, voordat ze in 2025 definitief zullen sluiten. Hiermee was het Verenigd Koninkrijk het eerste land dat een concrete datum voor de het sluiten van haar kolencentrales noemt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland zal Groot-Brittannië haar kolencentrales niet vervangen door duurzame energieopwekking, maar door gas- en kernenergiecentrales.

Lees meer via de NRC en The New York Times.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).